نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

چطور بچه حرف گوش كن داشته باشيم ؟ چرا بايد بچه ها به حرف‌هاي بزرگترها گوش دهند؟ گوش كردن به حرف پدر و مادر چقدر براي بچه‌ها سخت است؟ به چه نحو بچه ها را قانع كنيم تا به حرف‌هاي ما گوش دهند؟ اين‌ها سوالاتي است كه در ذهن خيلي از والدين تكرار مي‌شود. شما در اين زمينه تنها نيستيد. والدين ديگري هم هستند كه از بچه هاي حرف گوش نكن شان خسته شده‌اند. سركشي و طغيان در بچه‌هاي 2 تا 6 ساله طبيعي است. شما بايد حرف گوش نكني كودك را درك كنيد و به او عشق بورزيد. از طرفي هم بايد سعي كنيد با رفتار مناسب طغيان او را كنترل و اصلاح كنيد. در ادامه به توضيح بهترين ترفندها و نكاتي كه كودك را تبديل به بچه اي حرف گوش كن مي‌كند، پرداخته‌ايم. در اين زمينه مي‌توانيد براي مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: بچه حرف گوش كن | برخورد با بچه هاي حرف گوش نكن

بچه هاي حرف گوش كن

آيا حرف گوش كن بودن كودك يعني اينكه كاملا مطيع والدين باشد؟ يك بچه حرف گوش كن صرفا آرام نيست. اما والدين وقت كمتري براي ياددهي كارهاي خوب به او صرف مي‌كنند و يا دائم نبايد علت كارهاي بد را تكرار كنند. او با يك اخم و صداي بلند، آرام مي‌شود دقيقا مانند كسي كه متوجه عواقب بد كارش است!

كودكان هم مثل بقيه آدم‌ها ممكن است بعضي اوقات به حرف‌هاي ديگران گوش نكنند. در حقيقت اين شماييد كه بايد از سنين كودكي به آن‌ها ياد دهيد چرا و چگونه به حرف‌هاي بزرگترها توجه و گوش كنند. يكي از اشتباهات رايج والدين اين است كه يك حرف را ده بار به كودك مي‌گويند و اگر گوش نكرد براي تنبيه او اقدام مي‌كنند. در نتيجه كودك عادت مي‌كند كه هميشه بعد از بارها تكرار والدين به حرف آن‌ها گوش كند.

چرا بچه ها حرف گوش نكن مي شوند؟

كودك با گوش نكردن سعي دارد توجه والدين را به خود جلب كند؛ اگر كودك بتواند هنر حرف شنوي را خوب ياد بگيرد در فرآيند يادگيري پيشرفت خواهد كرد. توجه بيشتري به علائم هشدار خواهد داشت؛ قادر خواهد بود با شما، معلمان و بقيه بزرگترهايي كه از او انتظار احترام دارند، بهتر كنار بيايد؛ دوستان بهتري هم پيدا خواهد كرد. اما والدين با اشتباهات متعدد تربيت‌فرزندشان را دچار خدشه مي‌كنند.

بيشتر بخوانيد: اشتباهات تربيتي والدين

تكنيك‌هاي ساده‌اي وجود دارند كه اگر به طور پيوسته به كار بگيريد كودكتان مهارت‌هاي لازم براي يك “شنونده خوب” بودن را ياد مي‌گيرد. براي آموزش به كودك هيچوقت زود نيست! يك كودك 2 ساله در اين سن نمي‌تواند به خوبي يك كودك ۵ ساله به حرف‌هاي شما گوش دهد ولي مي‌تواند حرف شنوي خوبي داشته باشد.

براي اتخاذ يك روش مناسب تربيت فرزند كليك كنيد.

رفتار با كودك حرف گوش نكن

سركشي در كودكان در دو گروه سني بيشتر ديده مي‌شود: كودكان 2 تا 6 ساله و نوجوانان؛ چون در اين سنين، بچه‌ها خواهان عمل طبق اراده خود هستند و آن را تمرين مي‌كنند. البته حرف گوش نكني بچه ها در دوره‌هاي ديگري هم اتفاق مي‌افتد. براي مثال، وقتي كودك از تغيير محيطش ناراحت است و توضيح اين وضعيت به والدين برايش سخت باشد، ناراحتي‌اش را با سركشي و حرف گوش نكردن نشان مي‌دهد.

در اين حالت والدين نبايد زياد به او فشار بياورند. چون سركشي در اين مراحل زندگي كودك، تا حدي ضروري است، زيرا هويت و شخصيت كودكان در اين مراحل شكل مي‌گيرد. از اين روي بهتر است گاهي در مراحلي سركشي فرزندتان را قبول كنيد و او را درك كنيد. شما مي‌توانيد به طريقي سركشي كودك‌تان را كنترل كنيد و به دست بگيريد و نگذاريد اين حرف گو‌ش نكني به قسمتي از هويت و شخصيت آن‌ها تبديل شود.

چگونه فرزند حرف گوش كن داشته باشيم

براي كنترل و حل مشكل حرف گوش نكردن بچه ها روش‌هاي مختلفي وجود دارد كه در اين قسمت به شرح آن‌ها مي‌پردازيم.

1- قوانين و عواقب روشن ايجاد كنيد

اگر كودك قوانين حاكم در خانواده و عواقب پيروي نكردن از آن‌ها را بداند، حس امنيت بيشتري دارد. نه اينكه بگوييم با دانستن قوانين هميشه آن‌ها را رعايت خواهد كرد، بلكه مهم اين است كه شما همانطور كه قوانين را وضع كرديد، براي سرپيچي هم حتما تنبيه كنيد.

2- بچه حرف گوش كن | رفتار نامناسب را تجليل نكنيد

اگر شما به رفتار بد كودك بخنديد، سركشي او بيشتر خواهد شد. هرچند رفتارش خنده‌دار باشد ولي كودك با خنده شما پيام تاييد رفتارش را مي‌گيرد و كم كم به شما احترام هم نخواهد گذاشت.

3- تقويت و تشويق رفتارهاي مثبت

از بدترين اشتباهات والدين اين است كه رفتارهاي منفي كودك را بيش از حد برجسته مي‌كنند و كارهاي خوب او را نمي‌بينند. مدام توضيح مي‌دهند كه اين كار تو بد بود. با اين روش شما ناخواسته باعث تقويت رفتار منفي او مي‌شويد. بهتر است به جاي تمركز به رفتار بد او، كارهاي خوبي كه كودك انجام مي‌دهد را تشويق و تعريف كنيد، به او پاداش دهيد. اين پاداش به اندازه مجازات كارهاي بدش، كارها و رفتار خوبش را تقويت خواهد كرد.

4- نشان دادن حمايت و عشق خود به كودك

زماني كه كودك در انجام كاري بارها و بارها شكست مي‌خورد، شما بايد به او نشان دهيد در كنارش هستيد و از او حمايت مي‌كنيد. به او بگوييد از روش انجام كارش ناراحت هستيد، او را درك كنيد و برسرش فرياد نزنيد. به او اطمينان و آرامش دهيد. مخصوصا اگر نوجوان باشد بگذاريد فضاي خودش را داشته باشد.

5- برخي رفتارهاي خودتان كه موجب سركشي كودك‌تان شده را اصلاح كنيد

گاهي اوقات حرف گوش نكني و سركشي فرزندان از وضعيت خانواده ناشي مي‌شود. طلاق، اختلاف و جدايي عاطفي والدين و حتي ترجيح و توجه بيش از حد به يكي از فرزندان از دلايل رايج سركشي كودكان است. بچه‌ها اين مسائل را درك مي‌كنند و مي‌خواهند توجه‌شان را از آن دور كنند. و ممكن است با سركشي اين حس خود را نشان دهند. پس نگاهي به رفتارهاي خود هم داشته باشيد.

به همين منظور در اين شرايط والدين بايد در روش تربيت كودك خود تجديد نظر كنند.

6- آموزش گزينه‌هاي جايگزين رفتار

وقتي جايگزين‌هاي رفتاري مناسب را به كودكان ياد دهيد، آن‌ها چگونگي تاييد شرايط مثبت را مي‌فهمند. همچنين مهارت‌ تصميم‌گيري در زندگي بزرگسالي‌شان هم توسعه مي‌يابد. مي‌توانيد از طريق مذاكره با او رفتار جايگزين را پيشنهاد دهيد. مثلا بگوييد اگر تكاليفت را خوب انجام داده‌اي تا زمان معيني اجازه داري تلويزيون تماشا كني.

7- بچه حرف گوش كن | با زبان خوش حرف بزنيد

وقتي كاري از كودك مي‌خواهيد، حرف زدن با زبان خوش بيشتر او را به اطاعت وا مي‌دارد تا زبان منفي. زبان منفي حس مبارزه‌طلبانه را ترويج مي‌دهد. روي كاري كه نمي‌خواهيد كودك انجام دهد با زبان منفي تمركز نكنيد. مثلا به جاي گفتن «اجازه نداري داخل اتاق دوچرخه سواري كني» بهتر است بگوييد «مي‌تواني در تراس دوچرخه سواري بكني».

8- روي حرف خود ثابت بايستيد

از اشتباهات ديگر والدين تغيير سريع موضع صحبت‌هايشان با كودك است. اينگونه كودك شما را جدي نخواهد گرفت و كمتر به حرفتان گوش خواهد كرد. حتما حرفي كه زديد را عملي كنيد. مثلا اگر به او گفته‌ايد كه قبل از خواب برايت قصه مي‌گويم، اينطور نشود كه بگوييد به جاي قصه مي‌تواني برنامه كودك تماشا كني.

9- به طريق صحيح اخطار و هشدار دهيد

زماني كه برنامه‌اي براي بيرون رفتن داريد و كودك به حرف شما و زمان رفتن توجه نمي‌كند و در آماده شدن دير مي‌كند، از قبل بايد به او هشدار دهيد. مثلا چند مدت قبل از رفتن نه به صورت خشن و عصباني ولي با صداي بلند بگوييد چند دقيقه ديگر مي‌رويم هر وقت صدايت كردم وسايلت را جمع كن و بيا. براي داشتن بچه حرف گوش كن بايد بيش از هر كس روي رفتارخودتان تمركز كنيد.

سخن آخر

اميداريم مطالبي كه در اين مقاله خوانديد به شما كمك كرده باشد. همانطور كه ديديد براي مقابله با بچه حرف گوش نكن نبايد روش‌هاي تنبيهي را بكار بريد. علم روانشناسي راهكارها و اصول علمي مختلف را ياد مي‌دهد تا بتوانيد در تربيت كودكتان بهتر عمل كنيد. براي اينكه روش‌هاي نوين حل مشكلات رفتاري كودكان را بياموزيد و كودكي با اخلاق و رفتار سالم داشته باشيد، مشاوره روانشناسي استفاده كنيد و يا در جلسات آموزشي فرزندپروري شركت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: بچه حرف گوش كن | برخورد با بچه هاي حرف گوش نكن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/13  ] [ ۱۶ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب